Sigutė Ach2017-04-18T09:17:00+03:00

Project Description

Ypatinga knyga

Tikrai labai sunku pasirinkti „vieną vienintelę“, nes knygos – tai portalai į mylimas vietas, kur kitas laikas ir dar kažkas daug daugiau negu… Ypač mėgstamų ir dažnai skaitomų yra visas būrys. Įsimintiniausias pats skaitymo procesas. Viena iš labiausiai įsiminusių knygų  – J. Spyri „Heida“. Nes ji tyra.

Sigutė Ach

dailininkė ir pasakų rašytoja, „sparnuotųjų“  (ir ne tik) iliustracijų autorė

Nemirtinga citata

Asiliukas svajoja apie kailinius: „…Reikia pasisiūti kailinius iš debesų. O žvaigždės bus sagomis. O tamsios vietos tarp debesų bus kišenės. Įkiši kanopėles į kišenes ir… skrendi. Būtų gerai tokius kailinius pasisiūti tuojau pat, stačiai dabar Įlipti į pušį ir susikišti kanopas į kišenes. Ir nuskristi…“ (S. Kozlovo pasakų rinktinė „Ežiukas rūke“)

Dabar skaitau

Vienu metu skaitau keletą knygų. Neseniai skaičiau F. Dostojevskio „Idiotą“, vėl imsiuos skaityti J. Irvingo „Paskutinė naktis…“, pradėsiu L. Eltang „Akmeniniai klevai“, turbūt ir rusiškai, ir lietuviškai vienu metu.

Vaikystės knyga

W. Hauffo „Pasakos“, D. Bisseto „Aukštyn kojom“.

Rekomenduoju

R. Bacho „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“ ir „Iliuzijos“, A. de Saint-Exupery „Mažasis princas“, C. Funke‘s „Rašalo“ trilogija.

Mano herojus

Ouvenas Minis (J. Irvingo „Malda už Ouveną Minį“), Karlsonas (A. Lindgren „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“), Mumio mama (T. Jansson „Troliai Mumiai“), Maksas (M. Frajaus romanų ciklas „Echo labirintai“)… Ir sąrašas tikrai nebaigtas. 

Trys žodžiai, apibūdinantys skaitymą

durys, nuotykis, versmė