Artūras Areima2017-05-03T09:48:34+03:00

Project Description

Ypatinga knyga – galėčiau išskirti tris knygas – Homero ,,Iliadą“ ir ,,Odisėją“ bei F. Nietzsche‘s ,,Štai taip Zaratustra kalbėjo“.

Tai du pasakojimai, kurių herojai atskleidžia savo turtingą patirtį, iš kurios galime pasisemti gyvenimo prasmės ir stiprybės. Susitikę su pačiais savimi, jie įveikia likimo ir aplinkybių mestus iššūkius. F. Nietzsche‘s ,,Štai taip Zaratustra kalbėjo“ mus moko nebūti kupranugariais, nenešioti ant kupros svetimos naštos, išmokti tarti ,,NE” ir patiems prisiimti atsakomybę.

Artūras Areima

režisierius, scenografas

Nemirtinga citata

„Žmogus – tai lynas, nutiestas tarp gyvulio ir antžmogio, tai lynas virš bedugnės. Žmogus – jis tuo be galo didis, kad tiltas jis yra, o ne joks tikslas: ir jeigu verta žmoguje ką nors mylėti, tai būtent tai, kad jis yra ėjimas ir žlugimas.“ (Friedrich Nietzsche ,,Štai taip Zaratustra kalbėjo“)

Rekomenduoju

J. P. Sartre‘o ,,Šleikštulys“, A. Camus ,,Svetimas“, W. Gombrowicziaus ,,Ferdidurkė“ ir dar, žinoma, M. Shelley ,,Frankenšteinas“.

Vaikystės knyga

J. Swifto ,,Guliverio kelionės“.

Dabar skaitau

J. Campbello ,,Herojus su tūkstančiu veidų“.

Mano herojus

Odisėjas, nes jis yra drąsus ir išradingas. Jis sugalvoja klastingą planą, kaip palaužti Trojos pasipriešinimą, panaudojant didžiulį medinį arklį, arba kaip apgauti kiklopą Polifemą ir išeiti iš jo saugomo urvo. Bet jo gudrumą paprastai lemia atsargumas: Odisėjas slepia, kas esąs. Siekdamas, kad juo patikėtų, jis išgalvoja įvairių istorijų. Odisėjas vadinamas gudriu, jis protingas ir klastingas, bet pirmiausia – labai apdairus. Šiuos bruožus išsiugdė klajodamas ir kovodamas. Odisėjas išmoko prisitaikyti prie situacijų, išlikti gyvas, bet niekada neatsisakyti savo pagrindinio tikslo – grįžti į gimtąją Itakę.
Zaratustra, nes jis yra stiprus susitikti su savimi ir atsakyti už savo veiksmus.

Trys žodžiai, apibūdinantys skaitymą

langas į kitą pasaulį